Dacă deja te-ai decis să călătorești în România sau prin România, în acest blog vei găsi o groază de detalii interesante și utile. Contentul pe care îl creăm și îl publicăm pe acest blog are misiunea să descopere cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știe turiștii despre vizitarea României. Există multe lucruri interesante de făcut și de văzut în România!
Fiind situată în Europa de Est, România este a 9-a țară ca mărime din Europa după suprafață. Din punct de vedere geografic, România are o geografie foarte diversă și o natură frumoasă. Se situează pe locul 6 după populație (aprox. 19 milioane) compusă din 85% români și alte minorități etnice precum maghiari, germani, italieni, turci sau romi. România este membră NATO din 2004 și face parte din Uniunea Europeană din 2007. Astfel, România este un membru UE relativ tânăr, de aceea procesul de consolidare și redresare economică încă continuă aici.
Turismul românesc nu se limitează doar la orașele mari – mulți vizitatori, dimpotrivă, susțin că au rămas plăcut impresionați anume de obiectivele turistice din mediul rural. Totodată, anume orașele mari se potrivesc cel mai bine pentru distracții și vizitare de localuri pentru a degusta din bucatele naționale. Cele mai mari orașe din România sunt:
- București – populație de 2,2 milioane persoane;
- Cluj-Napoca – 350 mii persoane;
- Timișoara – 350 mii persoane.
Datele generale prezentate mai sus, desigur, sunt interesante, relevante și importante dar, totodată, mult mai importante sunt motivele pentru care s-ar merita de vizitat România și de străbătut această țară în lung și lat. De fapt, asemenea motive sunt destul de multe, iar fiecare dintre ele este special în felul său: castele medievale amestecate cu obiective regale sau comuniste (celebrul Castel Bran sau Castelul Peleș), o mulțime de parcuri naturale și atracții răspândite în Munții Carpați sălbatici, atracții unice precum Salina Turda, Dunărea UNESCO Rezervația Deltei, celebra autostradă Transfagarasan, bisericile din lemn din Maramureș sau bisericile pictate din Bucovina. Totodată, zona rurală românească este ca un muzeu de istorie vie: sate mici unde un mod de viață simplu, pașnic și arhaic este bine conservat. Dacă dorești să te relaxezi și să uiți puțin de provocările și stresul vieții cotidiene în condiții urbane – o călătorie într-un asemenea mediu ar fi soluția perfectă pentru tine.
Acest blog te va inspira să ieși din zona ta de confort … la propriu și la figurat. Așa cum spunea Mark Twain, „Călătoria este fatală pentru prejudecăți, fanatism și raționament”. Călătoria nu se referă doar la locurile pe care le vizităm, ci la oamenii pe care îi întâlnim și la persoana care devenim. România în acest sens este plină de oameni interesanți, oameni specifici, cu o soartă aparte, soartă pe care, cu siguranță, vei dori să o cunoști în cele mai mici detalii.
O altă parte componentă importantă a cărții de vizită a României este istoria țării. Istoria românească este ca Game of Thrones, dar fără partea de fantezie: la intersecția imperiilor otoman, austro-ungar și rus (ulterior sovietic), istoria țării este plină de întorsături, dar fascinantă prin faptul că această națiune totuși a reușit să facă față tuturor provocărilor și să se dezvolte în continuare. Totodată, numeroasele întorsături istorice nu au afectat nicidecum ospitalitatea românilor – aceștia sunt foarte prietenoși și grijulii.
Aceasta este o scurtă descriere a țării despre care este întregul blog al nostru. De fapt, o postare de bun venit este una prea scurtă pentru a reda tot farmecul acestei țări. Anume din acest motiv îți sugerăm să urmărești cu atenție și celelalte postări ale noastre prin intermediul cărora poți descoperi România într-o ipostază fermecătoare!